Net met pensioen? En nu?

Je hebt je hele leven hard gewerkt. Je hebt alles gegeven aan het bedrijf waar je voor werkte. Je hebt er vast wel een paar vrienden gemaakt en het maakte een groot deel uit van je leven. Maar nu ben je met pensioen en vraag je je af wat je moet gaan doen. Komt dit jou enigszins bekend voor? Gelukkig zijn er genoeg leuke ideeën om je leven na je pensioen mooi te maken.  

Familie

Tijdens een drukke carrière heb je vaak minder tijd te besteden aan je familie dan je zou willen. Bezoek hen daarom nu weer wat vaker. Ga lekker wandelen met hen, doe leuke spelletjes, hou een gezellig etentje of ga een dagje naar een pretpark met zijn allen. Je zal er waarschijnlijk achter komen dat tijd spenderen met je familie, met al hun tekortkomingen, het mooiste is dat er bestaat.

Creëer een doel

Het leven na je pensioen kan soms wat doelloos aanvoelen. Sommige mensen kunnen voor hun gevoel in een gat vallen. Hiervoor had je structuur en een doel, nu hoef je ineens niks meer te doen. Je hoeft geen geld meer te verdienen, je hoeft niet meer vroeg op te staan. Dus wat ga je nu doen? Het is handig om een doel te bedenken voor jezelf. Je hebt nu de tijd en de kans om je levenslange droom in vervulling te laten gaan. Wat heb je altijd al willen doen, maar is er nog nooit van gekomen?

Zoek een hobby

Naast of in plaats van een doel te bedenken, kan je ook een leuke hobby verzinnen. Nu heb je er weer tijd voor. Weet jij (nog) wat jij leuk vindt om te doen? Hou je van schilderen of klussen, ben je muzikaal, of vind je het leuk om te puzzelen of bridgen? Wanneer je samen met je partner met pensioen bent, dan is het ook leuk om een activiteit met zijn tweetjes te doen. Vrijwilligerswerk is daarnaast een hele dankbare invulling van je tijd.

Reizen

Altijd al op wereldreis gewild? Wie zegt dat dat niet kan als je met pensioen bent? Boek die langgewilde cruise, maak een rondreis door de prachtige landschappen van Zuid-Amerika, ga genieten van het heerlijke eten in Azië of bezoek de Big Five in Afrika. Je kan natuurlijk ook gaan overwinteren in Spanje of een ander land. Zo heb je voor een relatief klein bedrag een lange tijd vakantie. Klinkt dit je niet als muziek in de oren? Kijk dan even bij overwinteren Portugal, om hier meer informatie over te lezen. Geniet van je pensioen!