Een knusse tuin creëren

Het is heerlijk om even in de tuin te ontspannen wanneer het zomer is. Of je nou even een frisse neus wilt halen tijdens het werken door of een hele middag in alle rust een boek wil lezen. De tuin is de plek waar je natuurlijk het grootste deel van de zomerse dagen doorbrengt. Het is dan ook wel zo leuk als je echt blij bent met je tuin. Wil jij tips over hoe je een knusse tuin kunt creëren? Daar gaat deze blog over. 

Maak gebruik van de ruimte

Stel je eens voor, je staat midden in een woonkamer. Waar zou je je fijner voelen? In een woonkamer met slechts een paar meubelstukken of toch een waar van alles en nog wat te zien is? Dat laatste natuurlijk, en dat is hetzelfde bij de tuin. Een (grote) lege tuin heeft een minder knus karakter en dat wil je juist bereiken. Zorg er daarom voor dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte. Zet wat planten neer hier en daar, ga voor een moestuintje en koop een mooie tuinset. Er zijn veel manieren waarop je je tuin een beetje kunt vullen. Tip: ga naar de Intratuin en doe inspiratie op. 

Accessoires voor in de tuin

Heb je een mooie zithoek in je tuin? Dan is het leuk om deze mooi aan te kleden. Zo is het een idee om sierkussens en een dekentje te kopen voor op de bank. Dit geeft alweer iets meer sfeer. Verder zijn er ook vloerkleden die speciaal bedoeld zijn voor buiten. Staat dit niet mooi bij de bank met sierkussens? Ook is het leuk om op zoek te gaan naar originele verlichting voor buiten. Als het donker wordt, kun je zo toch nog lekker in de tuin hangen met vrienden of familie. Zo zie je maar dat er allerlei accessoires zijn die je tuin op kunnen vrolijken!

Tuinschermen

Bijna iedere tuin heeft tuinschermen, omdat mensen wel houden van wat privacy. Ondanks dat je in bijna elke tuin wel tuinschermen tegenkomt, worden ze vaak over het hoofd gezien bij het inrichten van de tuin. Naast dat je ze nodig hebt, kunnen ze ook een mooie toevoeging zijn. Heb je hele oude schermen? Vervang ze dan gauw! Via hillhouttuinhout.nl vind je prachtige en kwalitatief goede tuinschermen van verschillende materialen. Neem een kijkje op de website en kies iets uit wat helemaal past bij jouw achtertuin. Ga je voor bamboe of toch eiken hout?